fredag 17. april 2015

Refleksjoner rundt dag en til It's learnings brukerkonferanse april 2015

Utbytte av dag en
Jeg håper å dra noen lange tanker fra inspirerende foredrag gjennom tre dager. Her er inntrykkene fra dag en.

Siden jeg var tidlig framme, rakk jeg å få med meg Pre-konferansen med Bosse Larsson. Jeg oppfattet hans budskap som formidlingens klassiske hvem, hvordan og hvorfor og med et særlig fokus på kreativitet. Vi ble utfordret til å reflektere over når vi var kreative og når vi hadde vært mest kreative i livet vårt. Dette som en innledning mot begrepet “Mindfulnes” som vi etter hvert skulle stifte nærmere bekjentskap med. Selve forelesningen rundt begrepet kom på selve konferansen.
Tanken var uansett å ha fokus på kreative tankeverktøy som snarere skaper vekst enn fikserer tanker i faste og trygge baner. Den som intet vover, intet vinner.

Selve konferansen fikk en bokstavelig talt høytsvevende start i form av en drone som kom flyvende inn i rommet. Over gulvet kjørte en fjernstyrt robot og begge deler stanset og landet i en firkant på scenen.  Ut fra bak sceneteppet kom tre engelsktalende 8.klassinger. De fortalte oss på engelsk om fortreffeligheten med å kunne styre roboter i forbindelse med undervisningen på Rothaugen skole. Vi fikk så se en elevprodusert video som fortalte oss hvordan skolen hadde lagt opp sin undervisning i forhold til fag som naturfag, samfunnsfag, matematikk og valgfag. Ikke bare hadde disse elevene tilegnet seg styrekunsten over disse maskinene. De deltok også i “community” med elever fra resten av verden og twitret seg i mellom. Dette hadde ført til at de hadde aktualisert undervisningen siden de ble kjent med medelever som bor og befant seg der begivenhetene skjedde rundt om i verden.
Dette var spennende og den engelske uttalen til elevene var så god at det var lett å skjønne at disse elevene ville klare seg greit videre etter endt skolegang. Selv fikk jeg tips til matematikk og koordinat-undervisning. Nå var det bare å oppgi posisjonen (koordinaten) dronen skulle lande og dermed var det å prøve å få dronen til å lande der det var meningen at den skulle lande.

Refleksjonen etter denne flotte innledningen blir å få til praktisk og spennende undervisning som øker læringsutbyttet og læringsgleden til elevene samt etiske problemstillinger rundt kildekritikk rundt hvem man treffer som informanter i “den sosiale medie-verden”.

- Denne siden blir oppdatert til denne avsluttende teksten forsvinner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar